Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Zvláštní. Číst článek jehož autor si nemyslí, že USA je ten neposkvrněný bílý beránek, kterému chce Putin zablácenou botou šlápnout na hlavičku...

Já si myslím, že všechny velmoci jsou stejné - všechny chtějí zasahovat do záležitostí jiných států.

S USA jsme nikdy nesousedili, ani nemáme na svém území významné množství ropy, takže si o nich ještě můžeme dělat iluze.

O Rusku už je nemáme.

Tím nechci říct, že máme věřit všemu co zazní z Kremlu, ale měli bychom mít na paměti, že i z Washingtonu se nám často lhalo.

V současné době jsou ve světě 4 velmoci - Čína, USA, Rusko a EU, ale jen jedna z nich, má vojenské základny rozmístěné po celém světě. Opravdu tak přispívá k pocitu bezpečí a klidu?

Výsledkem bombardování Jugoslávie byla v Kosovu vzniklá druhá největší americká vojenská základna v Evropě - Camp Bondsteel.

Výsledkem bojů na Ukrajině mohl být vznik ještě větší americké vojenské základny v Sevastopolu (nikdo asi nebude překvapený, když řeknu, že z geopolitického hlediska byl z celé Ukrajiny zajímavý jen Krym a v něm přístav Sevastopol, který umožňuje ovládat Černé moře). Bohužel to zarazil Putin...

1 0
možnosti
VH

Musím Vám zase oponovat. Vy se domníváte, že je to osobní. Není. Jen prostě nemohu souhlasit s Vašimi tvrzeními.

Ano - Amerika má základny v mnoha zemích, kde by je mít nemusela. Ano - byla spousta válek v posledním půlstoletí, které být nemusely.

Ovšem posilování vojenské přítomnosti vojsk NATO ve východní části bloku se koná na základě zoufalých žádostí pobaltských států a Polska (na tom se kupodivu obě, jinak antagonistické, polské vlády shodly). Protože všechny čtyři státní útvary zažily, co znamená přítomnost ruských (sovětských) vojsk, resp. ruské (sovětské) okupace. Prošly si totální genocidou svých občanů.

Proto NATO a tedy zejména nejsilnější část - USA - posiluje svoji přítomnost. (Jen na připomenutí: ta obava se objevila až po bezostyšné okupaci Krymu.)

2 2
možnosti
KV

Když jsem nebudete tahat takové řeči jako o těch pitomcích a budete diskutovat k podstatě věci, tak mi to vůbec nevadí! Spíš naopak, jsem rád, že to podněcuje lidi k zamyšlení. Tento článek tohle už splnil. A ten Krym Putin sebral dřív, než by tam Ukrajina nechala udělat Ameriku další hnízdo.Navíc tu základnu postavilo SSSR.Není tedy trochu na hlavu, aby ji Amerika používala proti Rusku?! Dá se na to dívat všelijak.

0 1
možnosti
JJ

Ve skutečnosti jsou američani my. Odkud všichni pocházejí? Jejich předkové byli z Evropy. A nebudeme si nic nalhávat. Navzdory různým protirasistickým a protisegregačním opatřením tam stále rozhodují především potomci evropanů. Jsou dravější než my. Jejich předci našli odvahu jít do neznáma a nejen odvahu, ale i jistou dravost a trochu bezohlednosti. Ti co zůstali zde jsou více pokorní a schopní přijmout i špatnou situaci a snaží se jí přežít. Ale jinak jsme stejní. Velmi mě překvapilo jak rychle se tu zabydlelo zlaté tele konzumu. Pak mi došlo, že se není co divit. Máme stejné kořeny.

0 0
možnosti
JR

J31a22r68a 96R23a15n28k

8. 6. 2016 19:43

+jain, pani Jitko....s tim zlatym teletem konzumu uz to pak zalezi na kazdem jedinci, ale napsala jste to hezky:-)R^

0 0
možnosti
MJ

No dobře , pane autore a kdo neoprávněně okupuje Ukrajinu, Obama nebo Putin? Víte ona každá takováto akce vyvolává reakci a v tomto případě oprávněnou.

3 1
možnosti
KV

Víte že možná i Obama! Aspoň to nestačili Ukrajinci darovat Amíkům. To by tak Putinovi chybělo, aby to co vyprodukoval SSSR ještě někdo servíroval Americe. A ještě k tomu by to bylo těsně na čáře! Amíci se všude rozlézají a Putin jim to vyfoukl. Ale jinak jsem o tom nepojednával a nejsem pro Ruský. Jen tak všelijak přemýšlím jak to může být a třeba i nemusí.

1 1
možnosti
MR

Co kravavý rozpad Jugoslávie ... .

0 0
možnosti
KV

O.K. Máte pravdu.Víte,já to pojal spíš tady místně.A ISIS jsem pojal jako současnou aktuální válku. Tam ať se ukáží a ne si hrát na vojáčky v Polsku!

1 1
možnosti
BM

Všichni slýcháme jak Rusko škodí a jak se rozpíná a pod.. Co si poslechnout druhou stranu? https://www.youtube.com/watch?v=r8N5gLheDnM

0 1
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 895x
Obyčejný člověk,živící sebe a svou rodinu poctivou prací.Zajímám se o dění všeho druhu v naší zemi i mimo ni.

Seznam rubrik