Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Jak je to s rozložením mezd (a tedy proč je nad průměrem vždy a všude cca jen 1/3 zaměstnanců) jste popsal perfektně.

Ovšem obecně není pravdou, že rostou (v procentech) rychleji mzdy těch lépe placených. Rozložení mezd je dlouhodobě stejné.

Současné údaje vypovídají o něčem úplně jiném: medián (hodnota, nad kterou je přesně polovina zaměstnanců) vzrostl o 6,5 %. Medián zvedají právě ty nižší mzdy!!

Závěr: v posledním období rostly (na rozdíl od Vašeho tvrzení) rychleji mzdy nízké.

PS: Statistické hodnoty nejsou vůbec o tom, zda se máme či nemáme dobře. Popisují vývoj. A vývoj je jasný. Ten součet mezd prostě roste. Takže my (to je ten celek, který statistické údaje již staletí popisují) se máme stále lépe. My - podstatná většina. I když každý na jiné úrovni (jak je to obvyklé na celém světě již tisíciletí).

1 0
možnosti
KV

Myslím, že jen ta minimální mzda to pozvedla a tu má většina. Proto se to zřejmě promítlo v růstu.To,že když se přidávají ve firmě 4% z platu a má z toho víc ředitel než dělník na tom trvám stále. Dělník plat např.12 000 Kč-4%=480 Kč. Ředitel plat např. 60 000 Kč-4%=2400 Kč. To,že se podstatná většina má lépe nemusí být vždy pravda.Když poskočí mzdy jen manažerům, pak se zvedne i průměrná mzda a průměr na osobu!I takovou osobu, která si nepřilepší nic!Ale v průměru se máme líp i když se přidalo jen jisté skupině!

0 0
možnosti
ZB

Proč je na tom Německo a západ lépe?Protože jim 40 let neničili hospodářství a život komunisté.To stále dost lidí nedokáže pochopit...

4 0
možnosti
VJ

Nic není ztraceno. Na ztrácení mají kancléřku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 895x
Obyčejný člověk,živící sebe a svou rodinu poctivou prací.Zajímám se o dění všeho druhu v naší zemi i mimo ni.

Seznam rubrik